Een rijke bijzondere traditie Toevalstreffer

 

 

 

 

Wortegemsen kwam er niet zomaar. Aan onze unieke citroenjenever ging een rijke, bijzondere geschiedenis vooraf. Alcohol stoken was voor Vlamingen altijd al een geliefkoosde bezigheid.

Wat in de vroege Middeleeuwen nog clandestien en in donkere kamertjes gebeurde, evolueerde algauw tot een echte ambacht door en voor fijnproevers. Ondertussen stond de tijd niet stil: gedreven door de vooruitgang ontwikkelden de Vlaamse jeneverstokers betere en vooral fijnere distillaten. De citroenjenever was daar één van.citroen

 

Het ontstaan van de citroenjenever was eigenlijk een toevalstreffer. Een middeleeuwse huisvrouw experimenteerde met jenever, citroen en wat suiker. Daarmee introduceerde ze zonder het te beseffen een unieke borrel, die in een mum van tijd door velen werd gesmaakt. In Vlaanderen staat deze exquise citroenjenever nog steeds bekend als de Wortegemsen, genoemd naar de kleine Oost-Vlaamse gemeente waar hij voor het eerst werd gestookt en gedegusteerd. Sindsdien is Wortegemsen een onvervalst kwaliteitsproduct van eigen bodem, dat overal ter wereld erkenning geniet.

 

 

dutch french english